نظام حسابداری بخش عمومی مجموعهای از مفاهیم، مفروضات و استانداردها، ساختار و تشکیلات بخش مالی، فهرست حسابها، روش گردش عملیات، کدگذاری مراکز هزینه، دستورالعملهای حسابداری، نحوه رسیدگی و گزارشگیری مالی و مدیریتی است که برای استفاده توسط نهادها، سازمانها، موسسات و شرکتهای دولتی و متعلق به بخش عمومی طرح و اجرا شده است. این نظام از ابتدای سال 1394 دستخوش تغییرات بنیادی گردید. اصلی ترین تغییر، حرکت از نظام مالی نقدی به سوی نظام مالی تعهدی است. نظام جدید بر مبنای تعهدی استوار است؛ مبنایی كه بر اساس آن معاملات و سایر رویدادها در زمان وقوع (و نه فقط در زمان دریافت یا پرداخت وجه نقد) شناسایی و در اسناد و مدارك حسابداری ثبت می شود و در صورتهای مالی دوره مربوط انعكاس می یابد. تغییرات ساختاری دیگری نیز از قبیل تغییر در طول مدت دوره مالی بخشهای جاری و عمرانی، استفاده از ساختار حساب مشترک برای اعتبارات جاری و تملک اعتبارات سرمایه ای و نیز تغییر در فرمت ارائه صورتهای مالی در این نظام به وجود آمده اند.
از طرف دیگر وزارت امور اقتصادی و دارایی و دیوان محاسبات کشور، در راستای انجام وظایف نظارتی خود، در چند سال اخیر اقدام به تدوین پروتکلهای استانداردی جهت دریافت اطلاعات مالی سازمانها و نهادهای دولتی و عمومی نموده اند. پروتکل مربوط به سامانه نظارت الکترونیکی دیوان محاسبات کشور موسوم به سنا، و پروتکل مربوط به تبادل الکترونیکی صورتهای مالی ماهانه موسوم به سناما نیز، همگام با تغییرات استانداردهای حسابداری بخش عمومی، دستخوش تغییرات اساسی شدند.
واضح است که پشتیبانی از این نظام جدید نیازمند اعمال تغییرات در ساختار دادهها و پیادهسازی امکانات جدید در نرمافزارهای مالی مورد استفاده توسط بخش عمومی است. امکاناتی که توانایی پوشش تغییرات احتمالی بعدی این نظام را نیز داشته باشد.